dimarts, 12 de març del 2013

5. DISTÀNCIES

S’anomena distància la longitud més curta entre dos elements geomètrics (punt, rectes, plans, formes, etc.). Analitzem les distàncies més significatives:
Entre dos punts A i B. Queda determinada per la magnitud del segment AB que els uneix.
D’un punt P a una recta r. És la magnitud del segmeng PQ que resulta de traçar des del punt P la perpendicular a la recta r.
Entre dues rectes paral·leles r i s. És la longitud del segment AB que es determina en traçar una recta perpendicular a les donades.
D’ún punt P a una circumferència. És la magnitud del segment PC que resulta d’unir el punt P amb el centre O de la circumferència.
Entre una circumferència i una recta r exterior a ella. És la magnitud del segment PC obtingut en traçar des del centre de la circumferència la perpendicular a la recta r considerada.
Entre dues circumferències exteriors. És la magnitud definida pel segment AB contingut en la recta que uneix els centres de les dues circumferències.
Entre dues circumferències interiors. És la magnitud definida del segment AB contingut en la recta que uneix els centres de les dues circumferències.
Un cas particular d’això és el que es presenta quan les circumferències són concèntriques; aleshores, l’amplària de la corona circular és determinada per la diferència entre els seus radis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada