divendres, 18 de gener de 2013

2. SIMBOLISME DEL COLOR

Malgrat que una de les qualitats expressives més evidents del color és la capacitat de transmetre sensació de fredor o calidesa, en realitat el color és capaç de transmetre molts altres sentiments, com dolçor, agressivitat, repòs, eufòria, innocència o vivacitat.
En tot cas, cal tenir en compte que per a cada persona un color pot significar coses molt diferents i que, a més, les sensacions també poden variar notablement segons l’estat d’ànim del receptor en el moment de percebre el color.
Ús simbòlic del color
El color té un paper fonamental en les diverses manifestacions humanes pel seu significat simbòlic, tant si és en la pràctica de l’esport, com en les manifestacions religioses, les celebracions festives, els uniformes, els vestits, etc.
Els colors tenen una gran càrrega simbòlica no tan sols en la nostra societat, sinó en tots els pobles i les cultures del
planeta, tot i que d’una manera força diferent segons l’indret. Per tant, el simbolisme d’un color depèn del context en què es trobi. Així, doncs, mentre que a Occident se sol emprar el negre per a les ocasions solemnes o luctuoses, en altres cultures, com l’àrab, el blanc és el color que se sol utilitzar en aquests casos.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada